PROGRAM: VIS.DIN.FILM-08

VIS.DIN.FILM er et demokratisk film rum, åbent for alle filminteresserede, der gerne vil vise deres værker og skabe et film-netværk. VIS.DIN.FILM stiller fokus på personlige film, udveksling og inspiration og diskussion af filmene i en åben dialog og i afslappede omgivelse.
                                                                                                                             

Til 2008 program har vi valgt at invitere fem filminstruktører som deltog i vis.din.film sidste år, til at sammensætte hver en program. Ideen med at få kunstnere til at lave programmerne udspringer fra vores ønske om at udvide filmplatform netværk og samtidigt at give chancen til nye kæfter til at komme med friske input i projektet.
Udover dette vil Patricia Davelouvis (FilmPlatforms formand) præsentere en program om spanske film fra Baskeland. Samtidigt starter vi en samarbejde med Jack Stevenson og Alexander Aude, to entusiastiske filmildsjæler, som hver kommer med en interessant program til vores arrangementer. 

Vi sees
For mere info om projektet kontakt:

Ada Ortega Camara
projekt leder.
mob. +45 27348591

ada@filmplatform.dk

Februar: Edited Location
Art Video kurateret af Larissa Sansour.

Larissa Sansour har udvalgt et serie af kunstvideo, lavet under et fælles residens ophold i Braziers International Artist Workshop, England, som hun selv var deltager i, programmet inkludere derfor også hendes film.
Et møde mellem forskllige kunstnerne i et slot i England, er ikke et uinteressant koncept til dette første visning af vis.din.film 08.
Alle film vises for første gang i Danmark.

Hun viser film fra Juan Pablo Echeverri Muñoz (Colombia), Isadora Illic (Bosnia), Annie Whiles (GB).

Program
Mars: Grece in Short Program kurateret af Lea Binzer
Lea Binzer præsentere med dette program fem kortfilms  instruktører fra Grækenland, som viser en bred spektrum af forskellige kortfilm fra landet i middelhavet. Hun har valgt animation, fiktion, eksperimental og dokumentar kortfilm som visser del at den filmisk talent som rører sig i øjeblikket i Grækenland.
Alle film vises for første gang i Danmark.
Program
April: Dreams Made of Rubber Program kurateret af Jack Stevenson fra Station16
Jack Stevenson and Station16 i samarbejde med Film Platform presenter: An evening of song, dance and depravity from the American underground of the 1990’s.
SWINGER’S SERENADE  og THE KETCHUP & MUSTARD MAN er underholdende, bizarre og forfriskende Surreal Musical Shorts fra USA.
Plus SPECIAL SURPRISE SHORT FILMS!
Alle film vises for første gang i Danmark.

Program
Maj: Animation med + Program kurateret af Jesper Fleng


FilmPlatform og Jesper Fleng præsentere "Animation med +", en filmaften med animation på plakaten.
Temaet for udvælgelsen af filmene er den nysgerrighed og leg med de visuelle muligheder og udtryk, animationsfilmen rummer.
Derudover vil Jesper vise nogle små korte film og reklamer der alle har relevans for temaet.
Program
Juni: "Kvindelig Subjektivitet." 3 videoer af filminstruktøren Pernille Rübner-Petersen
I år er det 100 år siden at kvinder fik kommunal valgret. Det var et led blandt mange, der førte til, at kvinder i dag er fuldgyldige borgere i samfundet – formelt set. Samtidig viser kvinders formelle ligeberettigelse med mænd, at det selvrealiserende, moderne liv som uafhængige individer er en illusion. Principielt er vi frisat fra traditionens snærende bånd, -  alligevel afhænger vores liv af andre.
Videoerne er i hver sin form fortællinger, hvor kvindelige karakterer, eller aktører, med en god portion humor og varme, udfolder væren og subjektivitet. De varer hver især cirka 8-10 minutter.
Arrangementets kuratorer er Pernille Rübner-Petersen og Ziska Szemes.
Program

August:"Nye danske kortfilm”   
Kurateret af Alexander Aude.Alexander Aud er producer, han har arbejde med bland andet filmprojekter for Deluca Film, Zentropa og The Short & Documentary Film School, samt reklamer for Wonderful Copenhagen, musikvideo for The Raveonettes. Han har også være producent  for several live action shortfilms.

Program
September:“Kortfilm fra Baskerland- Spanien”
Kurateret af Patricia Davelouis.
 
Vi præsentere fem kortfilm fra den film traditionrige Baskeland. Alle film er på spansk med engelsk undertekster.

Udover at være formand for FilmPlatform, er Patricia Davelouis Filminstruktør. Hun er initiativtager og festivalleder af Kun.Kortfilm International Short Film Festival og The Copenhagen Screenwriting School.

Program
Oktober:"Når billedet får hovedrollen".
Kurateret af Kenneth Sorento.

Kenneth Sorento er uddannet fotograf fra Film & TV-Produktionsuddannelsen. Arbejder som fotograf og tilrettelægger på dokumentar- og kortfilm. Initiativtager til netværket
som udviklede sig til Dokumentargruppen MOMENT. Fotograf på Galathea3-ekspeditionen og nomineret til Årets Fotograf 2006 for Vinterbader. 
          
  
-Aftenens Vis Din Film arrangement fokuserer på korte visuelt enestående dokumentarfilm, som viser hvor stærkt billedet kan tale, når det bare får lov.
 
    

Program

Arrangementet støttes af DFI, Tuborgs Grønne Fond og Københavns Kulturfond.


For opdateret info om de næste arrangementer, tilmeld dig info@filmplatform.dk