FilmPlatform d. 2 juni 2008

"Kvindelig Subjektivitet."

Begær, vilje og handlekraft – nu for kvinder.

Mandag d. 2. Juni kl. 20 viser Filmplatform 3 videoer af filminstruktøren Pernille Rübner-Petersen.

I år er det 100 år siden at kvinder fik kommunal valgret. Det var et led blandt mange, der førte til, at kvinder i dag er fuldgyldige borgere i samfundet – formelt set. Samtidig viser kvinders formelle ligeberettigelse med mænd, at det selvrealiserende, moderne liv som uafhængige individer er en illusion. Principielt er vi frisat fra traditionens snærende bånd, -  alligevel afhænger vores liv af andre.
Videoerne er i hver sin form fortællinger, hvor kvindelige karakterer, eller aktører, med en god portion humor og varme, udfolder væren og subjektivitet. De varer hver især cirka 8-10 minutter.

Arrangementets kuratorer er Pernille Rübner-Petersen og Ziska Szemes.


Vi ses mandag den 2 juni kl 20.00 i CaféTeatret
Skindergade 3 - 1159 København K
Entré: 40 kr. (studerende 20 kr.)

 Kvinde i det 21.årh.
Et fabulerende essay over kvinderoller og –billeder i en identitetsfortumlet tid.

Den traditionelle kvinderolle beror på væren, prinsesseidentitet og kunsten at holde på en mand. Hvorledes gå efter eget begær som  moderne kvinde?Træet

Stemningsmontage af 4 generationer, 4 stemmer, 4 årstider, 4 slags æbler. Familie, erindring, hjem.

Et univers af kvinder og fraværende fædre. Et klassisk kvindemotiv, som stadig er virkelighed. Generationens fortsættelse og kontinuitet præsenteres gennem kvinder alene med erindring om faderen og det forgangne.

Kvalme
Vi følger Helene på vej til sommerhus, hvor en forsoningsweekend med hendes utro kæreste venter. Kan hun tilgive ham? En lille historie om at håndtere dilemma og valg med kvalme på flere niveauer i håndholdt dogmestil.

Filmen er en hilsen til Sartres Eksistentialisme. Hans afsæt er livets meningsløshed, som giver kvalme og fordrer, at mennesket selv giver livet mening gennem bevidste valg. Hos Helena er det måske snarere selve valget, der giver kvalme – udover helt konkrete fysiske årsager.                                                                                                      

I sammarbejde med WIFT
For opdateret info om de næste arrangementer, tilmeld dig info@filmplatform.dk