FilmPlatform præsenterer:

Copyright vs. Culture

  
   Oplæg/præsentation ved medstifter af Creative Commons i Danmark, Henrik Moltke
   Sonic Outlaws, 87 mins, Craig Baldwin, Adbusting, Theis

    lørdag d. 26. august kl. 16:00 i Kødbyen- GRATIS

 I samarbejde med Bemerk har Filmplatform den særlige ære at byde på cool adbusting, intellektuel food-for-thought, og en ret obskur dokumentarfilm om copyright og kultur.
Vi inviterer hermed alle interesserede til at deltage i et gratis, no-budget, græsrods-arrangement af højeste karat. Der vil være billig bar med varm mad, og selvfølgelig er der 2 x 1210'ere med forskellige afslappende rytmer. Der vil være mulighed for at opholde sig udendørs, så medbring derfor selv noget blødt at sidde på.

Dørene åbnes kl. 16.00, hvor tema-aftenen indledes med forskellige eksempler på fænomenet Adbusting.

Kl. 19.00 leverer Henrik Moltke (medstifteren af det danske kapitel af Creative Commons) et oplæg om copyright og hvilke alternativer, der findes til dette.

Kl. 20.00 viser vi dokumentarfilmen Sonic Outlaws af den eksperimentielle filminstruktør fra San Francisco, Craig Baldwin. Ved hjælp af en dokumentaristisk metode blandet med forskellige esoteriske videosamples fortæller filmen, hvordan juridiske regler om ophavsret og kulturel rekontekstualisering kolliderer. Filmen er fra 1995 og tager udgangspunkt i de problemer som gruppen Negativland møder, da de sampler pinlige out-takes fra det populære TV-show American Top 40 og udgiver singlen U2. Med udgangspunkt i de juridiske kvaler, som Negativland befinder sig i, udforsker filmen andre eksempler på overtrædelse af copyright: Adbusting, Culture Jamming, Barbie Liberation Foundation og mange flere skøre ting.

Efter filmen holdes afterparty i Kødbyens grønne og naturlige omgivelser.

Flyer: forside / bagside


For opdaterede info om næste arrangementer, tilmeld dig: info@filmplatform.dk